Parga

 

 

 

Parga je prelepi gradić grčke regije Epir, smešten u zapadnom delu Grčke. Od Soluna je udaljena 375 km i sa njim je celom dužinom spojen novoizgrađenim auto putem. Luka u Igumenici je udaljena 47 km, a od najbližeg aerodroma u Prevezi 62 km.

 

Prošlost grada seže čak do antičkog perioda, što doprinosi šarmu i mističnosti. Ako Vas interesuje istorija, Parga ima šta da ponudi, od mikenskih grobova, preko tvrđave u Pargi, tvrđave na ostrvu Panagia (do kog možete i preplivati), Ali-Pašine tvrđave, pa do manastira Vlaheron, crkve svetog Sostisa...

 

Parga poseduje impresivnu vegetaciju, okružena je planinama i maslinjacima, prelepim plažama, mirnim uvalama, čistim smaragdnim morem, uzanim ulicama i svakome nudi po nešto.

 

Ako ste rešili da letovanje posvetite isključivo aktivnostima na vodi, i tu imate veliki broj mogućnosti kao što su Scuba Diving Club, gde možete naučiti da ronite, ili se otisnuti u dubine sa instruktorima. Takođe možete surfovati na otvorenom moru ili sebi priuštiti let paraglajderom. Ukoliko volite ekskurzije, ona je Parga pravo mesto za Vas jer odavde lako možete obići Lefkadu, Zakintos, Krf, Paxos, Antipaxos, Albaniju...Naravno, tu je i veliki broj tradicionalnih taverni, restorana, kafića.