Letovališta na Tasosu

 

 

Najpopularnija letovališta

  1. Limenaria
  2. Skala Potamia

 

Ostala letovališta na Tasosu

Panagia


Panagia svoje ime duguje crkvi Bogorodice (Panagia). To je jedno od poznatijih tradicionalnih naselja na Tasosu. Posebnu lepotu selu daju veliki platani.

U neposrednoj blizini su plaže Chrisi Amoudia i Avlakia.

Potamia


Potamia je prelepo selo koje se gubi u zelenilu. Specijaliteti seoskih taverni su sešene hobotnice i ćufte od hobotnica.

Poznate plaže su Skala Potamia, Alikes, Psili Amos, Paradisos, Timonia, Astrida.

Potos


Potos je popularno mesto sa organizovanom plažom i burnim noćnim životom. U blizini se nalazi naselje Sveti Antonije sa luksuznim hotelima i prelepim plažama. Malo dalje, smeštena je peščana plaža Rosogremos sa čistom i plitkom vodom.

Teologos


Teologos, nekada glavni grad ostrva, danas je po površini najveće selo Tasosa. U uskim ulicama, kuće su izgrađene u stilu stare arhitekture.

Skala Maries - Maries


Lepe plaže s čistim morem i tavernama upotpunjuju lepotu ovog malog mesta. Izlazeći iz sela na put koji vodi ka Ipsariju i Kastru, nailazi se na jezero Jena (Genna), jedino vodeno biostanište na Tasosu.

Skala Kalirahi


Ovo je ribarsko selo koje čuva svoju jednostavnost tokom godina. Mala luka izgleda podjednako lepo leti s ribarskim brodićima i gliserima kao i zimi kada na luku udari maestral.

Skala Sotiros


U Sotirosu postoji velika peščana plaža s plitkom i čistom vodom. Pored toga, selo je izuzetno lepo, između ostalog zbog boje koju mu daju veliki platani.

Skala Prinos


Skala Prinos je druga luka Tasosa koje ga povezuje sa Kavalom. Turisti mogu da nađu smeštaj u hotelima, privatnim sobama ili mogu kampovati u šumici.

Iz ovog mirnog sela, put vodi do dva živopisna sela - do Velikog i Malog Kazavitija, gde arhitektura prati stari stil (kamene kuće sa malim prozorima i balkonima utopljene u zelenilo).

Skala Rahoni - Rahoni


Kao ceo Tasos, i ovo selo se poslednjih godina dosta razvilo tako da nudi mnoge pogodnosti za turiste. Pored velike plaže, u selu postoji nekoliko kafanica.

Penjući se od Skale, na obroncima planine nailazi se na selo Sveti Georgije u kom je odrastao Mehmet Ali koji je kasnije živeo u Kavali da bi na kraju postao sultan Egipta.